هوشمند سازی ساختمان از طریق چند روش قابلیت پیاده سازی دارد که بسته به شرایط ساختمان این روش ها به کار گرفته می شود که به چند روش مختلف آن اشاره می کنیم در هر یک از روش های ذکر شده استانداردهایی به عنوان پروتکل وجود دارد که میتوان در غالب این استانداردها هوشمند سازی را انجام داد. در ادامه به طور خلاصه به ذکر برخی استانداردهای معروف در این زمینه می پردازیم :
۱-استفاده از کابل BUS
در این روش تمامی تجهیزات هوشمند که شامل ( پنل های هوشمند ، سوئیچ های هوشمند ، سنسور ها ) از طریق کابل BUS که تک زوج یا دو زوج به سایز ۰٫۸ بوده به هم ارتباط داده می شود و دیتا از این طریق قابل انتقال می باشد در این روش اصلی ترین بخش تابلو هوشمند می باشد که تجهیزات تابلویی در آن قرار گرفته که فرمان های دریافتی را به مصرف کننده ها ارسال می کند ( این روش یکی از مطرح ترین روشها و قابل اطمینان ترین روش نسبت به روش های دیگر هوشمند سازی ساختمان می باشد)
۲- استفاده از (PLC)
در این سیستم معتبرترین استاندارد موجود X10 می باشد . در این روش اطلاعات بدون نیاز به کابل کشی مجزا بر روی سیم های برق موجود منتقل می گردند . در این سیستم در هر نقطه کنترلی ، ماژولهایی نصب میشود که اطلاعات آمده از طرف مرکز کنترل را دریافت و به آن واکنش نشان داده و دستگاه متصل را خاموش یا روشن می نماید .
مرکز کنترل در این سیستم وظیفه ذخیره سناریوها ، دریافت کدها از ریموت کنترل ، و نهایتاً ارسال آن به سمت ماژول مورد نظر ر ا بر عهده دارد .
۳- استفاده از wireless
روش دیگری که این روزها بسیار مورد توجه واقع شده استفاده از سیگنالهای بی سیم (Wireless) به عنوان بستر ارتباطی سیستم هوشمند می باشد . در این روش فرمان ها از طریق سیگنالهای وایرلس ارسال و دریافت می گردند . از مهمترین استاندارد های این روش میتوان به Z-Wave و Zigbee اشاره کرد .
در این استاندارد ها دستگاه ها علاوه بر اینکه نقش گیرنده اطلاعات را ایفا میکنند ، ضمناً پس از دریافت اقدام به ارسال مجدد آن مینمایند تا به این ترتیب محوطه تحت پوشش سیستم را گسترش دهند .
به علت اینکه در این روش هر قطعه چند نقش را ایفا می کنند که در لحظه هم فرستنه هم گیرنده می باشند به این علت قابلیت اطمینان در این سیستم ها پایین بوده و کاربران را با مشکلاتی روبه رو می کند.
توضیحات :
هوشمند سازی ساختمان امری جدا نشدنی در یک ساختمان می باشد از ویژگی های هوشمندسازی ساختمان می توان به موارد ذکر شده ( هوشمندسازي ساختمان / روشنایی ، هوشمند سازي ساختمان / گرمایش ، هوشمند سازی ساختمان / سرمایش ، هوشمند سازی ساختمان / پرده برقی ، هوشمند سازی ساختمان / سیستم حفاظتی ، هوشمند سازی ساختمان / کنترل از راه دور ، هوشمندسازی ساختمان / نظارت ) اشاره نمود شرکت خانه هوشمند کاررس با به کارگیری برترین برندهای هوشمند سازی توانسته نیازهای کارفرمایان عزیز را در این بحث هوشمندسازی بر آورده نماید، کارفرمایان عزیز برای برآورد هزینه هوشمند سازی ساختمان و بررسی قیمت تجهیزات هوشمند سازی ساختمان از طریق بخش فروشگاه آنلاین خانه هوشمند کاررس اقدام کنند.